En toen stond alles weer stil. Na de persconferentie van afgelopen maandag werden de werkbezoeken uit de agenda gehaald en alle vergaderingen omgezet naar digitaal. We deden al veel online maar de collegedagen en de raadsvergaderingen waren nog wel fysiek. Nu we weer in Lockdown zijn kan dat niet meer. Jammer, maar het moet. De besmettingen lopen hard op, ook in Hoogeveen. In verschillende woonzorgcentra is Covid uitgebroken en voor de patienten en hun familie is het een onzekere tijd. Het zorgpersoneel zet voor de zoveelste keer een tandje bij, kerst of geen kerst. Ik wens alle betrokkenen heel veel sterkte. 

Het is qua werk weer even omschakelen. Voor de vorm trek ik nog een jasje aan maar eerlijk gezegd zit ik gewoon in pyjamabroek, met de dikke sokken van mijn oma aan de voeten, achter de laptop. Het online vergaderen heeft meer voordelen, op het gebied van zorg doen we in Drenthe heel veel in regioverband en zonder coronacrisis zou ik dus de hele week heen en weer rijden tussen Assen, Emmen, de Wolden, Meppel, Coevorden en Hoogeveen. Online vergaderen scheelt enorm veel kilometers en is dus echt beter voor het milieu. Het is ook een stuk efficiënter, we kunnen meer doen in minder tijd. Ik denk dat straks, als we ooit terugkeren naar ‘normaal’, een hybride vorm van online en fysiek werken een blijvertje zal zijn.

Zo tegen het einde van het jaar heb ik altijd de neiging om even terug te blikken. Maar ik merk dat dat dit jaar moeilijk is. Het was in alle opzichten een krankzinnig jaar, te krankzinnig om er uitvoerig bij stil te staan. Er ging geen maand voorbij zonder dat er iets ingrijpends gebeurde. Het was een rollercoaster, in een karretje denderend over dalen en pieken en als je bent uitgestapt kan je alleen maar denken “huh, wat was dat?” Wat vooral blijft hangen is dankbaarheid. Dankbaar voor alles dat vanzelfsprekend leek maar het niet was. Dankbaar voor alles dat verdween en verscheen maar ook bleef. Dankbaar voor de nieuwe mensen in mijn leven die me nu al meer dan dierbaar zijn. 

Ik wens jullie allemaal een heel gezond 2021!

Groet, Janita

4 Replies to “Op slot”

  1. Mooi, een hectisch bizar jaar, maar het heeft ook goede dingen gebracht.
    “Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk” las ik laatst.

    Ik wens je goede kerstdagen en een hoopvol en gezond 2021.

  2. Hallo Louise,
    Dankbaarheid klinkt zo simpel maar het verdwijnt zo snel in de waan van de dag. Pas als de vanzelfsprekenheid ter discussie staat besef je pas hoe dankbaar je moet zijn. Dank je wel voor je mooie wensen. Ik wens jou hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *